Solderen

Ga jij jouw glas-in-loodraam of Tiffanylamp solderen? Foka heeft alle gereedschappen en materialen om te solderen op voorraad. Voor vragen kun jij direct contact opnemen. Onze specialisten staan voor je klaar.

Meer informatie

Glas-in-lood:
Gebruik de 100 watt (of 200 watt) soldeerbout en 60/40 soldeertin. Soldeervet is het vloeimiddel om het glas-in-loodraam te kunnen solderen. Wordt het raam niet gekit, druk dan voor het solderen de kruispunten aan. De kruisingen van het lood worden aangetipt met soldeervet, gebruik een kwastje. Begin met een proefstukje lood en controleer of de soldeerbout op een goede temperatuur is. Is de soldeerbout te heet, dan kun je de soldeerbout wat warmte laten verliezen door de bout op wat afvallood te houden. Jij neemt een stukje tinsoldeer 60/40 (zonder harskern) en tegelijkertijd met de bout drukt jij dit op het te solderen punt. Haal het soldeervet na het solderen direct weg met een katoenen poetsdoek. Draai het werkstuk voorzichtig om, strijk het lood dicht en soldeer de achterzijde.
Tiffany:
Gebruik de 80 watt soldeerbout of 100 watt soldeerbout. Kies de juiste samenstelling soldeertin; 60/40 of 50/50. Smeer het soldeerwater op de koperfolie met een kwastje. Om een mooie soldeerlijn te krijgen is het belangrijk om met een hete soldeerbout te werken: hoe heter hoe beter. Neem een stukje tinsoldeer en de soldeerbout en houdt deze samen op de te solderen lijn. Haal het soldeerwater na het solderen direct weg met een katoenen poetsdoek, anders zal soldeerwater inbijten. Draai het werkstuk om en soldeer de achterzijde.

27 product(en)

per pagina

27 product(en)

per pagina