Reparaties

Oude glas-in-loodramen kunnen gaan doorbuigen, want lood verzwakt in de loop der tijd. Vaak wordt een oud raam weer als nieuw door alleen het lood te vervangen. Ook kapotte glasdelen restaureren wij weer zodanig dat u geen verschil ziet. We gebruiken hetzelfde soort glas als het origineel. Dit glas is veelal uit voorraad leverbaar. Ook maken wij gebruik van speciale technieken om het lood ouder te laten lijken, zodat de vervangen delen nagenoeg niet van origineel zijn te onderscheiden. Wilt u iets laten repareren? Stuur ons een email met foto, dan maken wij een inschatting van de reparatie. Klik hier om je maatwerk glas-in-lood te bestellen.

Ramen
Lood is flexibel en kan in de loop der tijd slijtage tonen door weer, wind en zwaartekracht. Op basis van foto's kunnen wij beoordelen hoe we een raam kunnen repareren. We kunnen ramen plaatselijk repareren of lood van een raam in zijn geheel vervangen.
Lampen
Is er glas stuk? Het voordeel van Tiffanylampen is dat een glasdeel vervangen kan worden. Het meeste glas heeft Foka in voorraad. In enkele lampen zit gebogen glas wat helaas niet te maken is. Gebogen glas is vlak glas dat op een mal via verhitting in vorm wordt gesmolten. Gebogen glas wordt alleen in grote aantallen in (Chinese) glasfabrieken gemaakt. Het is daarom te kostbaar om een dergelijk stukje glas na te maken. Als er dus een gebogen glasdeel stuk is is de enige oplossing helaas om een nieuwe lamp te kiezen.
Glas
Het meeste glas heeft Foka op voorraad, ook oud glas. Neemt een een glasstukje mee of stuur dit op, dan zoeken we het best gelijkend glas. Wij snijden ook glas op maat.