Tiffany speciaalzaak

Tiffany is een ambacht. Tiffanylampen worden handgemaakt van gekleurd glas. Kies Tiffany online of bezoek onze winkel met atelier. Foka maakt sinds 1985 zelf tiffanyverlichting en heeft ervaring in het repareren en aanpassen van tiffanylampen. Bekijk de honderden Tiffanylampen online. Of kies voor maatwerk. Wij laten u graag de Tiffanytechniek en oneindige mogelijkheden zien. Liever zelf aan de slag? Ook dat kan. Foka geeft workshops en heeft alle materialen en gereedschappen voor de tiffanytechniek.

Eindeloos varieren
Een bijzondere filosofie van de uitvinder Louis Comfort Tiffany is dat er eindeloos veel combinatiemogelijkheden zijn. De meeste lampen kunnen worden opgehangen als plafondlamp, hanglamp, of staan als tafellamp of vloerlamp. Wij zorgen dat de lamp gebruiksklaar geleverd wordt. Combineer daarom gerust zelf en bel ons als u een andere combinatie wilt maken. Zie hier één lampenkap in verschillende toepassingen.

Tafellamp voethoogte

Lampenkap doorsnede

20 cm

Ø 15

38 – 43 cm

Ø 25 – 30

55 - 70 cm

Ø 30 – 45 cm

60 - 75 cm

Ø 45 – 50 cm

Tips: Ophanghoogte hanglamp en Dimmen met LED-verlichting


Zorg ervoor dat een lamp ongeveer 75 cm boven de tafel hangt. Je creëert zo een gezellige, intieme verlichting die mensen samenbrengt. Kijk ook voor een lamp met een dimmer. Zo kan je de verlichting aanpassen naar verschillende stemmingen en gelegenheden zoals studeren (met de laptop), de krant lezen of sfeervol dineren met gasten.

Gratis aanpassingen en gebruiksklaar
Foka is een speciaalzaak in Tiffany en heeft een eigen atelier. De meeste aanpassingen zijn gratis. Bestelt u online? Vermeld tijdens het plaatsen van uw bestelling bij opmerkingen de gewenste hoogte. Wij maken de hanglamp dan meteen op maat zodat u deze alleen hoeft op te hangen. Bel ons gerust eerst even voor advies.
LED-lampen, ons advies
Een Tiffanylamp is op zijn mooist als hij aan is. Daarom adviseert Foka een LED-lamp. Het beste voor het mileu en een LED-lamp kost nog geen 10 cent per week (zelfs als hij 24 uur per dag aan is). Foka heeft de Ikea-lampen als beste koop getest. Deze geeft prachtig warm licht en is het goedkoopst. Als service leveren wij de lampen voor dezelfde prijs als Ikea. Kies de juiste sterkte. Toch liever een spaarlamp? Vertel het ons, dan ontvangt u gratis een spaarlamp bij uw bestelling.
De Tiffany-techniek

Tiffanylampen worden met de hand gemaakt van (meestal) platte stukjes gekleurd glas. De tiffanytechniek is afgeleid van de glas-in-loodtechniek. De uitvinder bedacht de techniek omdat je er veel meer mogelijkheden mee hebt dan met glas-in-lood: gebogen, rond of driedimensionaal. Kleine stukjes glas worden omwikkeld met koperfolie. Daarna worden de glasdelen als een puzzel in elkaar gelegd en tenslotte met tin aan elkaar gesoldeerd. Op deze manier worden lampen gemaakt, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast lampen maken we ook vazen, ramen, raamhangers, spiegels en zelfs tafels en zuilen.De uitvinder: Louis Comfort Tiffany
De tiffany-glastechniek heeft zijn naam te danken aan de uitvinder. Louis Comfort Tiffany (New York, 1848-1933). Een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper. Hij is vooral bekend vanwege zijn gebrandschilderd glas en zijn lampen in art-nouveau- en art-decostijl. Tiffany begon zijn carrière als landschapsschilder en ontdekte de Tiffany-techniek door zijn fascinatie met glas. De liefde voor de natuur ziet u terug in veel Tiffanylampen. De meeste van deze lampenkappen staan in musea. In 1906 kostte een originele Tiffanylamp al $ 175.000 dollar en in 2009 zijn een aantal originele Tiffanylampen geveild voor maar liefst $ 2.400.000 dollar per stuk. Bekijk hier een interessante video over de productie van een Tiffanlamp.Winkel