Strokensnijder (slieter)

De strokensnijder is het perfecte instrument voor het nauwkeurig snijden van glas in rechte stroken. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor wie vaak rechte lijnen moet snijden. Deze strokensnijder, van origineel Duits ontwerp, staat garant voor millimeterprecisie en wordt geleverd met 10 jaar garantie. Met slechts enkele minuten oefening kun je moeiteloos stroken van exact dezelfde grootte snijden.
Productnaam Prijs Aantal
Strokensnijder 40cm (slieter)
€ 79,00
Strokensnijder 60cm (slieter)
€ 89,00

Details

De strokensnijder is het perfecte instrument voor het nauwkeurig snijden van glas in rechte stroken. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor wie vaak rechte lijnen moet snijden. Deze strokensnijder, van origineel Duits ontwerp, staat garant voor millimeterprecisie en wordt geleverd met 10 jaar garantie. Met slechts enkele minuten oefening kun je moeiteloos stroken van exact dezelfde grootte snijden. Het bevat twee stelblokjes waarmee je tegelijkertijd twee maten kunt instellen (professionele gebruikers raden aan om drie stelblokjes te gebruiken, apart verkrijgbaar). Plaats de glassnijder in het blokje en snijd moeiteloos meerdere stroken van dezelfde grootte. Dit product wordt geleverd als bouwpakket en zit ook in het complete starterspakket.

Voor de installatie adviseren wij het volgende:

  1. Plaats aan de linkerkant van je werkplek een houten lat en bevestig aan de onderkant een aluminiumstrip van 2 mm hoog. Zorg ervoor dat de glassnijder er soepel overheen kan glijden, en dat de strip niet tegen de lat aan ligt om gemakkelijk glassplinters te kunnen verwijderen.

  2. Houd ongeveer 12 cm afstand van het einde van de tafel, zodat de strokensnijder niet per ongeluk van de tafel kan glijden.

  3. Gebruik als ondergrond een houten/multiplex plaat met een laagpolig ruw tapijt (optioneel). Aan de linkerkant moet er een opstaande houten rand zijn, en onderaan een aluminium lat.

  4. We raden aan om vilt onder de geleider te bevestigen met dubbelzijdig plakband om het glas te beschermen.

Om de strokensnijder correct in te stellen en te gebruiken, volg je deze stappen:

  1. Stel het snijblokje in op de gewenste maat. Lees de maat af aan de linkerkant van het grijze blokje (zoals op foto 20,0 cm).

  2. Plaats de glassnijder aan de rechterkant, in de uitsparing van het grijze blokje.

  3. Zorg ervoor dat het glas in een haakse hoek ligt.

  4. Laat de snijder over het glas naar beneden glijden langs de lat.

Veel succes en plezier met het gebruik van dit hoogwaardige gereedschap!

* Dit product zit in het complete starterspakket.

Bekijk hier de demonstratie van het glassnijden en het gebruik van de driepuntstang (1:22), glasbreektang (2:10) snijliniaal (2:25) en strokensnijder (3:05) . Totale duur 3:41minute

Glastechniek Glas-in-lood, Tiffany

Alternatieve producten