Gemini Taurus helpdesk

Service voor de Taurus zaagmachine

De Taurus zaagmachine is een fantastische zaagmachine, maar er kan natuurlijk iets stuk gaan. Is er iets mis? Kijk hieronder naar vraag en antwoord of neem gerust contact op met Foka indien nodig. Bij voorkeur per email met foto (reactie binnen 1 werkdag).

Uitleg vervangingsonderdelen: lees meer

Taurus-onderdelen

Alle ringzagen: lees meer

Standaard ringzaag

Voor algemeen gebruik in alle richtingen. Deze standaard zaag geeft u kracht en veelzijdigheid in alle materialen. Omdat de zaag rond is, kunt u in elke richting snijden. De diamantcoating van 360 graden zorgt ervoor dat de zaag feilloos snijdt tijdens het slijpen van de rand, waardoor de randen strak blijven.

Separating ringzaag

Voor een interne snede in alle richtingen. De zaag heeft dezelfde maat als de standaard zaag en heeft precies hetzelfde snijresultaat. Het verschil is dat deze “seperating” zaag is gemaakt van een roestvrijstalen draad. De draad en de koppeling is gecoat ter bescherming en soepele toepassing. Met de koppeling kunt u de ringzaag openen, doorschuiven, opnieuw bevestigen en interne inkepingen maken zonder toegangspunt.

Slim ringzaag

Voor de meest ingewikkelde ontwerpen in alle richtingen te gebruiken. De “Slim-zaag” biedt de meest ingewikkelde snijkwaliteiten van al onze ringzagen. Vanwege de kleine afmetingen van het Slim-blad, heeft het een groter vermogen om ingewikkelde ontwerpen te maken en is het ideaal bij het snijden van non-ferrometalen*, maar neemt tegelijkertijd de sterkte weg, zodat het alleen wordt aanbevolen als de grootte van de sneden van belang is.

Mega ringzaag

Voor sterke materialen. Vanwege zijn "traanvormige" vorm, is de Mega Blade onze sterkste zaag. Tot op heden heeft niemand er een kunnen breken. De zaag wordt NIET in alle richtingen gebruikt. Het is voornamelijk op de voor- en achterkant geslepen, dus gemaakt om alleen een curve te maken of recht gedeelte. Daarbij is de Mega-zaag is zo stug en sterk dat - bij geforceerd gebruik - de machine kan beschadigen. Houd dus de 'gouden regel' aan om de zaag het werk te laten doen; forceer het zagen niet. Gebruik deze zaag voor marmer, graniet, steen, "bone china" en dikke tegels.

Sicer ringzaag

Dunste zaag voor Taurus 3. Het snijblad is ideaal voor het verwijderen van de meest subtiele delen. Deze zaag geeft je de mogelijkheid om meer van je materiaal te besparen en als bijzaak snijdt het zelfs sneller dan elk van onze "ringbladen". Het wordt sterk aanbevolen voor gebruik met onze Super Slicer. De zaag van de snijmachine is vlak en geeft het kracht bij vooruit- en achteruitsnijden, hierdoor zal het snijden alleen van voren en van achteren plaatsvinden. Het afsnijden van de zijkanten zal niet alleen erg langzaam zijn, maar kan ook de tandwielen beschadigen.

Fine Dichroic

Alleen voor het snijden van dun dichroïsch glas. Dit blad heeft het populaire slanke bladontwerp met een fijn diamantgruis dat de delicate dichroïsche afwerking niet zal beschadigen! Werkt ook goed met iriserend gecoat glas, waardoor u ingewikkelde vormen met perfecte randen kunt vormen. Schone randen betekenen lagere temperaturen en snellere stooktijden voor oven gestookte juwelen. De sieraden hebben hiermee een verfijnde afwerking.

Videos

Unboxing

Installeren/ in gebruik nemen

Figuur uitzagen

Mobiel/ hand gebruik

Aandrijfriem vervangen/ plaatsen

Seperating Blade

Mega Blade (Marmer op 1:53min)

Accessoire kit

Onderhoud (lager vervangen)

Schoonmaken

Vraag en antwoord

Hoe lang gaat een zaag mee?

100 uur voor een zaag is een prima prestatie waarbij 40 tot 60 uur gegarandeerd wordt, mits de zaag volgens de voorschriften - met beleid -  gebruikt wordt. Oftewel 1 jaar lang, elke week 2 uur zagen. De hoeveelheid druk die je op een zaag geeft, het waterlevel, schoon water en het soort materiaal heeft invloed op de levensduur van een zaag.

Marmer zagen, hoe gaat dat en wat kost dat?

Voor marmer gebruikt u de mega blade, de ringzaag van de mega blade is zo sterk dat deze niet breekt. Als demo maakte Foka twee zwanen met de mega blade. Het zagen duurde 15 minuten. De zwanen hebben een omtrek van 76 cm, We zagen dus 5 cm per 1 minuut. De kosten van het zagen is bij een zaag van circa 120 euro tussen de € 0,02 (€120/100u/60min) en € 0,05 (€120/40u/60min) per minuut. Één zwaan zagen kost dus: 0,30 tot max 0,75 cent. We zouden zo'n 160 tot 400 zwanen kunnen zagen met 1 ringzaag.  Ook de Slicerblade of speedblade kan hard materiaal prachtig zagen. Dikte marmer 18 mm.

Hoe lang gaat een riem mee?

De aandrijfriem gaat ongeveer 3-5 zagen mee. Een riem gaat langer mee als u aan alle zijde zaagt. Zaagt u alleen voor en achter dan komt de druk namelijk recht op de riem en slijt de riem eerder.

Wanneer gebruik ik welke zaag

Er zijn verschillende zagen nodig voor verschillend materiaal. Elk voordeel heeft zo ook weer een nadeel, vandaar dat het voor uw gebruik steeds een afweging zal zijn welke zaag u neemt. De zagen met een groter oppervlak meer hebben sterkte en zullen op harde materialen ook niet kapot springen. Zagen met een kleiner oppervlakte, de ronde zagen zagen weer sneller en is gemakkelijker met bochten.

Er staat geen watermarking op de waterbak

De watermarkering staat inderdaad niet meer op de nieuwe versies van de machine aangeduid. Het water moet halverwege de onderste blauwe katrol #4 staan. Het is wel makkelijk om deze markering zelf aan de voorkant te zetten.

Bijna alles zaagbaar!

Wist u dat de Taurus zaagmachine nagenoeg alle materialen inclusief metalen kan zagen? De kern is onder andere van roestvrij staal gemaakt, dat is zo sterk dus u kunt bijna alles zagen behalve ijzer. De zaagkern is nikkel gecoat en daarna gedompeld in diamantgruis. Zaag onder andere: aluminium, koper, zilver, nikkel, magnesium, titanium en goud.

Nieuwe schroefjes nodig?

Schroefjes zijn verkrijgbaar bij de bouwmart. Tip: koop schroefjes met een lock tight optie. Dan trilt de schroef niet los.

Levensduur zaagblad verlengen

De levensduur van de riem en zaag verleng je door in alle richtingen te zagen en laat de zaag het werk doen: zet niet te veel druk op de zaag. Zorg ook dat de waterstand goed op peil gehouden wordt.

Welke dikte kun je zagen?

nonferrous metalen mogen een dikte hebben va nzo'n 3/4 mm. Met de Mega blade kunnen dikkere materialen gezaagd worden

E-mailcontact

Zet bij uw email zoveel mogelijk informatie:

  • Maak een foto van het mankement
  • Wat is de gebruiksduur van de machine (de onderdelen)
  • Gebruikspaspoort: Wanneer zijn er onderdelen vervangen (en welke, indien van toepassing)
  • Welke materialen worden er gezaagd? Alleen glas of ook andere materialen? 
  • Is de zaag goed gebruikt? Standaard zagen dienen in alle richtingen gebruikt te worden.
  • Bij mankementen aan de ringzaag: Hoeveel uur is een ringzaag gebruikt?

Contact

Foka is gespecialiseerd in de Taurus machine. Wij kunnen alle onderdelen vervangen (tegen vergoeding) en voert service uit. Daarbij hebben wij rechtstreeks contact met de fabriek om aanspraak te maken op de fabrieksgarantie. Komt u graag langs? Maak een afspraak met onze expert, Charise, of informeer bij één van de collega's.

    

Klik hier voor de originele demo-filmTaurus3. (klik op rood tabblad 'videos')

Videos

Unboxing

Installeren/ in gebruik nemen

Figuur uitzagen

Mobiel/ hand gebruik

Aandrijfriem vervangen/ plaatsen

Seperating Blade

Mega Blade (Marmer op 1:53min)

Accessoire kit

Onderhoud (lager vervangen)

Schoonmaken

Installeren/ in gebruik nemen:

Figuur uitzagen:

Mobiel/ hand gebruik:

Aandrijfriem vervangen/ plaatsen:

Seperating Blade

Mega Blade (Marmer op 1:53min)

Accessoire kit:

Onderhoud: (lager vervangen)

Let op: Heeft u een nieuwe machine dan zit het rubber op een paar plaatsen vastgelijmd

Schoonmaken: