Brandschilderen 10 november 2023- workshop

Brandschilderen is een prachtige techniek om toe te passen bij glas-in-lood en Tiffany. Met brandschilderen kun je alle afbeeldingen en figuren maken.
€ 149,00

Details

Brandschilderen in één dag
Brandschilderen is een prachtige techniek om toe te passen bij glas-in-lood en Tiffany. Met brandschilderen kun je alle afbeeldingen en figuren maken. In oude ramen zien we veelal gekleurd glas met een detail gebrandschilderd. Hierbij wordt alleen zwart of bruin gebruikt. Daarom ligt de nadruk tijdens deze eendaagse workshop op het maken van contourlijnen en grisaille effecten voor schaduw en diepte. Je maakt twee werkstukken: een afbeelding en een ornament. Op de afbeelding breng je ook één kleur aan. Aan het einde van de dag kent u de techniek. Werkstuk een wordt gemaakt in drie brandbeurten (contour, schaduw en kleur), werkstuk twee in twee brandbeurten (contour en schaduweffecten). Na de workshop ontvang je een naslagwerk. Doordat we bestaande afbeeldingen en figuren kunnen overtrekken heb je geen tekenervaring nodig.

Stap voor stap:

  1. Contour: Als eerste schilderen we de ‘contour’ met een kroontjespen. De randen van de afbeelding zijn nu zichtbaar.
  2. Grisaille: Daarna brengen we met ‘grisaille’, schaduwen aan. We gebruiken verschillende kwasten om diepte en de juiste lichtinval te krijgen.
  3. Emaille: Tenslotte leer je kleur aan te brengen.

Tijdstip: 9.00-17.00 uur, uitloop 18.00 uur (maximaal 6 deelnemers)

Sinds 1985 geeft Foka eendaagse workshops. Foka leer je de glastechnieken brandschilderen op de juiste en meest praktische manier. Foka schreef ook twee professionele instructieboeken en heeft een instructiedvd. Op de instructie-dvd wordt de brandschildertechniek gedemonstreerd. Cursisten komen uit het hele land. Ervaring voor de workshop is niet nodig: Na een dag kun je gegarandeerd zelfstandig aan de slag.

Klik hier voor algemene workshop informatie.

Deze workshop is helaas niet geschikt voor zwangere vrouwen. 

Alternatieve producten