Tiffany 25 oktober 2024- Workshop

Tijdens deze eendaagse workshop/cursus Tiffany leert u alles over de Tiffanytechniek. Alle technieken worden gedemonstreerd, geoefend en toegepast. Je maakt een raamhanger. Na één dag kunt u helemaal zelf aan de slag. Daarbij is het natuurlijk ook een hele leuke dag in ons atelier.

€ 169,00

* Verplicht

Details

Tijdens de workshop/cursu

Tijdens deze eendaagse workshop/cursus Tiffany leert je alles over de Tiffanytechniek. Alle technieken worden gedemonstreerd, geoefend en toegepast. Je maakt een raamhanger.

Raamhanger * Alhoewel Tiffany bekend is om zijn lampenkappen wordt Tiffany ook steeds vaker toegepast in raamhangers. Met Tiffany kun je gemakkelijker kleine en ronde stukjes verwerken dan met glas-in-lood. De raamhanger, een tulp, bestaat uit ronde en rechte vormen zodat je de Tiffany-techniek van A tot Z leert.

 1. Oefenen glas snijden en breken
 2. Patroon en glas uitzoeken
 3. Patroon knippen
 4. Glas snijden
 5. Glas slijpen
 6. Glas omwikkelen met koperfolie
 7. Solderen met “bolling”
 8. Patineren (tin donker maken)
 9. Jeitleg: 
  • materialen & gereedschappen
  • lampenkap met veel kleine glasdelen maken
  • raamhanger maken 

Tijdstip: 9.00-17.00 uur, uitloop 18.00 uur (lampenkap richtlijn 18 uur).
Certificaat: mogelijk op aanvraag.
Inschrijving per persoon, maximaal 8/9 personen.

Sinds 1985 geeft Foka eendaagse workshops. Foka leert je de glastechniek tiffany op de juiste en meest praktische manier. Foka schreef ook twee professionele instructieboeken en heeft een instructiedvd waar Tiffany stap voor stap in gepresenteerd wordt. Cursisten komen uit het hele land. Ervaring voor de workshop is niet nodig: Na een dag kun je gegarandeerd zelfstandig aan de slag.

Klik hier voor Algemene workshop informatie.