Tiffany 12 april 2024 - Workshop

Tijdens deze eendaagse workshop/cursus Tiffany leert u alles over de Tiffanytechniek. Alle technieken worden gedemonstreerd, geoefend en toegepast. U kunt een lampenkap of raamhanger maken. Na één dag kunt u helemaal zelf aan de slag. Daarbij is het natuurlijk ook een hele leuke dag in ons atelier.

€ 149,00

* Verplicht

Details

Tijdens de workshop/cursu

Tijdens deze eendaagse workshop/cursus Tiffany leert je alles over de Tiffanytechniek. Alle technieken worden gedemonstreerd, geoefend en toegepast. Je kunt een lampenkap of raamhanger maken.

Raamhanger * Alhoewel Tiffany bekend is om zijn lampenkappen wordt Tiffany ook steeds vaker toegepast in raamhangers. Met Tiffany kun je gemakkelijker kleine en ronde stukjes verwerken dan met glas-in-lood. De raamhanger, een tulp, bestaat uit ronde en rechte vormen zodat je de Tiffany-techniek van A tot Z leert. Je ontvangt ook de uitleg voor het maken van een lampenkap.

Lampenkap Het maken van een lampenkap is niet het makkelijkste werkstuk, deze kun je maken als je al wat Tiffany of glas-in-loodervaring heeft. Na deze dag kun je ieder werkstuk maken: plat of ruimtelijk. Je kunt het kapje ophangen of op een voetje zetten. Wij hebben verschillende voetjes en kettingen op voorraad (niet in de prijs inbegrepen). 

* Werkstuk naar keuze: Beginners mogen een raamhanger naar keuze maken, aangezien de lampenkap een vrij hoge moeilijkheidsgraad heeft.

Stap voor stap:

 1. Oefenen glas snijden en breken
 2. Patroon en glas uitzoeken
 3. Patroon knippen
 4. Glas snijden
 5. Glas slijpen
 6. Glas omwikkelen met koperfolie
 7. Solderen met “bolling”
 8. Patineren (tin donker maken)
 9. Jeitleg: 
  • materialen & gereedschappen
  • lampenkap met veel kleine glasdelen maken
  • raamhanger maken 

Tijdstip: 9.00-17.00 uur, uitloop 18.00 uur (lampenkap richtlijn 18 uur).
Certificaat: mogelijk op aanvraag.
Inschrijving per persoon, maximaal 8/9 personen.

Sinds 1985 geeft Foka eendaagse workshops. Foka leert je de glastechniek tiffany op de juiste en meest praktische manier. Foka schreef ook twee professionele instructieboeken en heeft een instructiedvd waar Tiffany stap voor stap in gepresenteerd wordt. Cursisten komen uit het hele land. Ervaring voor de workshop is niet nodig: Na een dag kun je gegarandeerd zelfstandig aan de slag.

Klik hier voor Algemene workshop informatie.