Glas-in-lood 28 juni 2024 - Workshop VOL

Tijdens de workshop/cursus glas-in-lood maakt u zelfstandig een raamhanger van het authentieke, mondgeblazen antiekglas. Na één dag kunt u helemaal zelf aan de slag. Daarbij is het natuurlijk ook een hele leuke dag in ons atelier.

Klik hier en ontvang een e-mail, zodra dit product weer op voorraad is.
€ 159,00

Details

Tijdens de workshop/cursus glas-in-lood maakt je zelfstandig een raamhanger. Je kunt kiezen uit vier verschillende modellen. Je maakt niet het makkelijkste werkstuk, wat het juist heel leerzaam maakt. Alle voorkomende technieken worden uitgelegd, geoefend en toegepast. Als het werkstuk in elkaar zit maakt je er een ketting aan, zodat je de raamhanger kunt ophangen. Door het werkstuk te ´patineren´ krijgt het direct een oude uitstraling. Je krijgt ook uitleg over het berekenen van een raam en over de werkwijze bij een restauratie. Na de workshop gaat je naar huis met een kleurrijke raamhanger en je beheerst alle technieken om zelfstandig glas-in-lood te maken. 

Stap voor stap:
- Oefenen glas snijden en breken
- Patroon en glas uitzoeken
- Patroon knippen
- Glas snijden
- Glas slijpen
- Glas in lood zetten
- Solderen van de kruispunten
- Haakjes en ketting bevestigen
- Patineren (lood donker maken)
- Jeitleg: materialen & gereedschappen, raam berekenen, restauratie uitvoeren, kitten

Sinds 1985 geeft Foka eendaagse workshops. Foka leert je de glastechnieken glas-in-lood, tiffany en brandschilderen op de juiste en meest praktische manier. Foka schreef ook twee professionele instructieboeken en heeft een instructiedvd. Cursisten komen uit heel Nederland om de techniek te leren. Ervaring voor de workshop is niet nodig: Na één dag kun je gegarandeerd zelfstandig aan de slag. 

Klik hier voor algemene workshop informatie.