Workshop Glas-in-lood

INCLUSIEF LUNCH
9.00 - 17.00 uur (uitloop tot 18.00 uur)
€ 115,00

* Verplichte velden

Productbeschrijving

Details

Tijdens de workshop/cursus glas-in-lood maakt u zelfstandig een raamhanger van het authentieke, mondgeblazen antiekglas. U kunt kiezen uit vier verschillende modellen. U maakt niet het makkelijkste werkstuk, wat het juist heel leerzaam maakt. Alle voorkomende technieken worden uitgelegd, geoefend en toegepast. Als het werkstuk in elkaar zit maakt u er een ketting aan, zodat u de raamhanger kunt ophangen. Door het werkstuk te ´patineren´ krijgt het direct een oude uitstraling. U krijgt ook uitleg over het berekenen van een raam en over de werkwijze bij een restauratie. Na de workshop gaat u naar huis met een kleurrijke raamhanger en u beheerst alle technieken om zelfstandig glas-in-lood te maken. 

Stap voor stap:
- Oefenen glas snijden en breken
- Patroon en glas uitzoeken
- Patroon knippen
- Glas snijden
- Glas slijpen
- Glas in lood zetten
- Solderen van de kruispunten
- Haakjes en ketting bevestigen
- Patineren (lood donker maken)
- Uitleg: materialen & gereedschappen, raam berekenen, restauratie uitvoeren, kitten

Sinds 1985 geeft Foka eendaagse en tweedaagse workshops. Foka leert u de glastechnieken glas-in-lood, tiffany en brandschilderen op de juiste en meest praktische manier. Foka schreef ook twee professionele instructieboeken en heeft een instructiedvd. Cursisten komen uit heel Nederland om de techniek te leren. Ervaring voor de workshop is niet nodig: Na één dag kunt u gegarandeerd zelfstandig aan de slag. 

Klik hier voor praktische informatie over de workshops, zoals locatie, inschrijfmogelijkheden, betalingsmogelijkheden, overnachtingsideeen.

Workshop Glas-in-lood.

  • Prijs: € 115,00 - Op voorraad

Extra informatie

Extra informatie

Productcode 3128

Alternatieven

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: