Workshop Brandschilderen

INCLUSIEF LUNCH
9.00 - 17.00 uur (uitloop tot 18.00 uur)
€ 125,00

* Verplichte velden

Productbeschrijving

Details

Brandschilderen in 1 dag!
Brandschilderen is een prachtige techniek om toe te passen bij glas-in-lood en Tiffany. Met brandschilderen kunt u alle afbeeldingen en figuren maken. In oude ramen zien we veelal gekleurd glas met een detail gebrandschilderd. Hierbij wordt alleen zwart of bruin gebruikt. Daarom ligt de nadruk tijdens deze eendaagse workshop op het maken van contourlijnen en grisaille effecten voor schaduw en diepte. U maakt twee werkstukken: een afbeelding en een ornament. Op de afbeelding brengt u ook 1x kleur aan. Aan het einde van de dag kent u de techniek. Werkstuk een wordt gemaakt in 3 brandbeurten (contour, schaduw en kleur), werkstuk twee in 2 brandbeurten (contour en schaduweffecten). Na de workshop ontvangt u een naslagwerk. Doordat we bestaande afbeeldingen en figuren kunnen overtrekken heeft u geen tekenervaring nodig.

Stap voor stap:

  1. Contour: Als eerste schilderen we de ‘contour’ met een kroontjespen. De randen van de afbeelding zijn nu zichtbaar.
  2. Grisaille: Daarna brengen we met ‘grisaille’, schaduwen aan. We gebruiken verschillende kwasten om diepte en de juiste lichtinval te krijgen.
  3. Emaille: Tenslotte leert u kleur aan te brengen.  

Tijdstip: zaterdag van 9.00-18.00 uur (Maximaal 6 deelnemers)

Sinds 1985 geeft Foka eendaagse en tweedaagse workshops. Foka leert u de glastechnieken brandschilderen op de juiste en meest praktische manier. Foka schreef ook twee professionele instructieboeken en heeft een instructiedvd. Op de instructie-dvd wordt de brandschildertechniek gedemonstreerd. Cursisten komen uit het hele land. Ervaring voor de workshop is niet nodig: Na een dag kunt u gegarandeerd zelfstandig aan de slag.

Klik hier voor praktische informatie over de workshops, zoals locatie, inschrijfmogelijkheden, betalingsmogelijkheden, overnachtingsideeen.

Workshop Brandschilderen.

  • Prijs: € 125,00 - Op voorraad

Extra informatie

Extra informatie

Productcode 2244a

Alternatieven

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: