Instructieboek Werken met Tiffany

Het boek Werken met Tiffany is de musthave voor elke beginnende glazenier. Professionals en hobbyisten, uitgebracht door de boekhandel en geschreven door Foka. Dit boek vertelt precies hoe je Tiffanywerkstukken maakt. Als je handig bent kun je zelfstandig met het instructieboek aan de slag.
€ 19,95

Details

Dit instructieboek ' Werken met Tiffany' behandelt alles over Tiffany-glaskunst, met veel voorbeelden om zelf te maken of ter inspiratie. De techniek wordt duidelijk stap voor stap met foto's uitgelegd. Van de vele prachtige voorbeelden zijn patronen opgenomen. 

Tiffany (genoemd naar de bedenker van de methode) is een bepaalde vorm van glaskunst. Wordt bij glas-in-lood gewerkt met een loodprofiel, bij Tiffany worden glasstukjes verbonden met koperfolie. Het is een eenvoudiger manier van werken en het heeft meer mogelijkheden. Na een opsomming van het materiaal en het gereedschap dat nodig is, wordt besproken hoe glas gesneden moet worden. De techniekuitleg van Tiffany gebeurt aan de hand van de eerste twee werkstukken (lampenkapje, raamhanger). De volgende voorbeelden lopen op in moeilijkheidsgraad. De werkbeschrijvingen zijn voorzien van patronen. Kleurenfoto's geven de techniek stap-voor-stap weer. De auteur heeft jarenlange ervaring in het werken met Tiffany en leert anderen ook deze methode. Dit boek laat zien dat ze de materie duidelijk weet over te brengen, zowel voor de beginner als voor de gevorderde. 

Bijzonder: Dit boek is geschreven door de oprichtster van Foka Clarien Foolen, op verzoek van de boeken uitgeverij.

Merk Foka

Alternatieve producten

Startpakket Tiffany

Startpakket Tiffany

van: € 1,10

tot: € 1.711,95