Antiek mondgeblazen

Antiek mondgeblazenglas is de meest authentieke glassoort voor glas-in-lood. De luchtbellen, structuur en verschillende diktes in het glas zijn de prachtige kenmerken van dit gekleurd glas. Antiekglas wordt met de mond geblazen en daarna op een tafel gewalst. De structuur, dikte en kleurintensiteit kunnen variëren in iedere glasplaat. Kijkend door dit glas heen vertekend de achtergrond iets, maar het is wel mogelijk om er doorheen te kijken. Antiekglas wordt ook gebruikt voor gebrandschilderd glas en reparaties. Hele platen hebben gemiddeld een formaat van 50x100cm, waarbij de luchtbellen over de lange zijde lopen. De glasdikte is circa 3 mm. In de winkel geldt geen beperking op de maatvoering. Glas en prijzen in de webwinkel zijn gebaseerd op de verzendmaat 0,12m² (afmeting circa 30x40 cm). Voor overige maten stuur ons een e-mail.

Meer informatie
  • P-serie: De kleuren: 800 (blank)-100-101-103-202-301-400-500-501 en 608 zijn ook verkrijgbaar in de zogenoemde ‘P-serie’. De charme van deze uitvoering is dat het slechts zeer kleine afwijkingen bevat, zoals enkele luchtbelletjes en oneffenheden. Het is licht vertekenend wat het glas-in-lood een antieke uitstraling geeft. Dit wordt ook wel goetheglas of Echt antiek genoemd.
  • Basiskleur: Als basiskleur wordt van oudsher “off white” nr 100 gebruikt. Dit antiekglas is zeer licht geel, waardoor het hele glas-in-loodraam een warme uitstraling krijgt. Zoekt u toch 100% blank, kies dan nummer 800.
  • Import: Vanwege directe import is dit glas uitzonderlijk voordelig.
  • Glasmonsterset: Antiekmondgeblazen glas is ook als glasmonsterset verkrijgbaar.
  • Kleurverschil: Kleurverschil treed vaak op: wilt u een specifieke kleur, dan adviseren wij om een klein stukje (2x2cm) op te sturen met uw contactgegevens. Wij zoeken dan de juiste kleur voor u uit en zullen telefonisch contact opnemen.
  • Basiskleuren: De basiskleuren zijn veelal verkrijgbaar op maten van 90/100x100cm. De overige kleuren in de afmeting 40/50x90/100cm. In onze winkel geldt geen beperking op de maatvoering; ook een strook van 5 cm is mogelijk.
  • Om de glassoorten te ontdekken hebben wij glasmonsters van Antiekmondgeblazenglas.

Antiek mondgeblazen glas

(meest gebruikt bij glas-in-lood) Antiekglas is de meest authentieke glassoort voor glas-in-lood. Kijkend door dit glas vertekent de achtergrond, maar men kijkt er toch doorheen. De luchtbellen, structuur en verschillende diktes in het glas zijn de bijzondere kenmerken van dit glas. Antiekglas is in alle kleuren op voorraad.

65 product(en)

per pagina

65 product(en)

per pagina